Navigatie

Ramses Shaffy-wandeling 
'Mama Mokum, ik woon bij jou aan de gracht'

Ramses Shaffy hield van Amsterdam. Dat merk je wanneer je naar zijn teksten luistert. Vaker dan eens vormde de stad het decor van zijn muzikale vertellingen. 't Is stil in Amsterdam en Mama Mokum zijn daar goede voorbeelden van.

De Ramses Shaffy-wandeling voert langs voormalige woningen, meerdere café's natuurlijk en langs plekken waar Shaffy optrad met o.a. Liesbeth List, trio Louis van Dijk en Thijs van Leer. Onderweg vertelt wandelgids en Shaffy-kenner Daan Bartels het levensverhaal van de zanger en acteur.

Volledige route: van Centraal Station naar Leidseplein, ongeveer 7 km in 3 uur (incl. pauze)
Verkorte route: van Rembrandtplein naar Herengracht, ongeveer 4 km in 1,5 uur (geen pauze)

Foto: Daan Bartels


Boek een exclusieve wandeling

Heb je iets te vieren? Organiseer je een cultureel uitje voor je personeelsvereniging, club, vriendengroep of familie? Wil je op een andere manier de stad beleven en er ook nog iets van opsteken? Alle wandelingen kunnen 'op maat' gemaakt worden. Afstand of duur aanpassen? Extra lunch- of drinkpauze inlassen? Er is veel mogelijk! Datum en tijd worden in overleg vastgesteld. Meer informatie, boeken en betalen.


Wat deelnemers zeggen over deze wandeling

"Daan is een wandelende encyclopedie als het om Ramses Shaffy gaat. Ik dacht dat ik al veel wist, maar ik heb nog heel veel bijgeleerd."

"De liedjes van Ramses zijn prachtig. Om nu van sommigen daarvan te weten waar en wanneer ze zijn geschreven is een grote meerwaarde."

"De Ramses Shaffy-wandeling is een absolute aanrader. Een must voor echte fans."


In de media

Frits Spits in gesprek met Daan Bartels over de Ramses Shaffy-wandeling in De Taalstaat (2014)

 • Langs kroegen en kathedralen
  Langs kroegen en kathedralen

  Langs kroegen en kathedralen, een compacte gids met een overzicht van woon- en werkplekken van Ramses Shaffy in Amsterdam.

  € 7,00

Thema's 

Ramses Shaffy-wandeling
Ramses Shaffy gebruikte Amsterdam vaak als het decor in zijn liedjes. Tijdens de wandeling dwalen we langs zijn favoriete plekken.

Liesbeth List-wandeling
De dochter van de vuurtorenwachter van Vlieland kwam naar Amsterdam en groeide aan de zijde van Ramses Shaffy uit tot La Grande Dame van het Nederlandse Chanson. Zij bezong Amsterdam zoals Jacques Brel het zag.

Shaffy & List-wandeling
'Voor eeuwig met elkaar vergroeide namen', zongen zij in het duet Samen. Daarom kunnen de afzonderlijke wandelingen rondom Ramses Shaffy en Liesbeth List ook gecombineerd worden.

Wim Sonneveld-wandeling
Hij zong niet allen over de Amsterdamse grachten, hij woonde ook aan die grachten. En wel op de mooiste plekken. En dan was hij ook nog eens mededirecteur van het DeLaMar Theater.

Annie M.G. Schmidt-wandeling
In haar versjes en liedjes knipoogt Annie M.G. Schmidt meer dan eens naar de hoofdstad. Ze werkte er bij Het Parool en zag er haar musicals in première gaan.

Rob de Nijs-wandeling
Veel artiesten wonen en werken in Amsterdam, maar zij kunnen lang niet allemaal zeggen dat hun wieg er ook stond. Rob de Nijs kan dat wel. We wandelen van zijn ouderlijk huis naar café De Pieper.

Ciske de Rat-wandeling
Drie boeken geschreven door Piet Bakker, twee verfilmingen (1955 en 1984) en een musical. Het fictieve Amsterdamse straatschoffie Ciske de Rat heeft zijn sporen nagelaten in de stad. 

Aanbieding

Nieuwe Klassiekers € 15,00 € 10,00

Gastenboek

 • 10-09-2018 - Beste Daan, Je bent een boeiend verteller. Ik geniet nog...  lees meer
 • 25-08-2018 - Wij hebben met de hele familie, jong (8 maanden en...  lees meer
 • 21-08-2018 - Dag Daan,
  5 tennisvriendinnen 60+ (tot nu toe in goede conditie,...  lees meer
Plaats een bericht

Mijn Amsterdam

© 2017 - 2018 Wandelen met Daan | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel