Navigatie

Annie M.G. Schmidt-wandeling
'Er was een dame in de stad, die op de Westertoren zat'

Annie voelde zich op en top Amsterdammer. Ze werkte in de stad, schreef erover en woonde er vele jaren. In café Scheltema was zij een graag geziene gast en in de Amsterdamse theaters zongen bekende artiesten als Conny Stuart en Wim Sonneveld háár liedjes.

De Amsterdamse adresjes van Annie M.G. Schmidt zijn niet op één hand te tellen. Gids en Annie-liefhebber Daan Bartels zocht de mooiste uit voor een literaire wandeling. 

Volledige route: van Centraal Station naar Vondelpark, ongeveer 7 km in 3 uur (incl. pauze)
Verkorte route: van Dam naar Vondelpark, ongeveer 4 km in 1,5 uur (geen pauze)

Foto: Nico Stam (met vriendelijke toestemming ANP voor gebruik portret Annie)


Boek een exclusieve wandeling

Heb je iets te vieren? Organiseer je een cultureel uitje voor je personeelsvereniging, club, vriendengroep of familie? Wil je op een andere manier de stad beleven en er ook nog iets van opsteken? Alle wandelingen kunnen 'op maat' gemaakt worden. Afstand of duur aanpassen? Extra lunch- of drinkpauze inlassen? Er is veel mogelijk! Datum en tijd worden in overleg vastgesteld. Meer informatie, boeken en betalen.


Naar de musical in het DeLaMar Theater

De musical over het leven van Annie M.G. Schmidt is te zien in het DeLaMar Theater. Uiteraard laat het maken van de wandeling zich prima combineren met het bezoeken van de voorstelling. 


Wat deelnemers zeggen over deze wandeling

"Al jaren fan van Annie M.G. Schmidt en nu eindelijk de wandeling gemaakt! Ik vond het een heerlijke ervaring. Dank voor de mooie verhalen onderweg."

"Pauze houden en een drankje doen op de plek waar Annie dat ook deed. Hoe leuk is dat!"


In de media

Thema's 

Ramses Shaffy-wandeling
Ramses Shaffy gebruikte Amsterdam vaak als het decor in zijn liedjes. Tijdens de wandeling dwalen we langs zijn favoriete plekken.

Liesbeth List-wandeling
De dochter van de vuurtorenwachter van Vlieland kwam naar Amsterdam en groeide aan de zijde van Ramses Shaffy uit tot La Grande Dame van het Nederlandse Chanson. Zij bezong Amsterdam zoals Jacques Brel het zag.

Shaffy & List-wandeling
'Voor eeuwig met elkaar vergroeide namen', zongen zij in het duet Samen. Daarom kunnen de afzonderlijke wandelingen rondom Ramses Shaffy en Liesbeth List ook gecombineerd worden.

Wim Sonneveld-wandeling
Hij zong niet allen over de Amsterdamse grachten, hij woonde ook aan die grachten. En wel op de mooiste plekken. En dan was hij ook nog eens mededirecteur van het DeLaMar Theater.

Annie M.G. Schmidt-wandeling
In haar versjes en liedjes knipoogt Annie M.G. Schmidt meer dan eens naar de hoofdstad. Ze werkte er bij Het Parool en zag er haar musicals in première gaan.

Rob de Nijs-wandeling
Veel artiesten wonen en werken in Amsterdam, maar zij kunnen lang niet allemaal zeggen dat hun wieg er ook stond. Rob de Nijs kan dat wel. We wandelen van zijn ouderlijk huis naar café De Pieper.

Ciske de Rat-wandeling
Drie boeken geschreven door Piet Bakker, twee verfilmingen (1955 en 1984) en een musical. Het fictieve Amsterdamse straatschoffie Ciske de Rat heeft zijn sporen nagelaten in de stad. 

Aanbieding

Nieuwe Klassiekers € 15,00 € 10,00

Gastenboek

  • 10-09-2018 - Beste Daan, Je bent een boeiend verteller. Ik geniet nog...  lees meer
  • 25-08-2018 - Wij hebben met de hele familie, jong (8 maanden en...  lees meer
  • 21-08-2018 - Dag Daan,
    5 tennisvriendinnen 60+ (tot nu toe in goede conditie,...  lees meer
Plaats een bericht

Mijn Amsterdam

© 2017 - 2018 Wandelen met Daan | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel