Navigatie

Annie M.G. Schmidt-wandeling
'Er was een dame in de stad, die op de Westertoren zat'

Annie voelde zich op en top Amsterdammer. Ze werkte in de stad, schreef erover en woonde er vele jaren. In café Scheltema was zij een graag geziene gast en in de Amsterdamse theaters zongen bekende artiesten als Conny Stuart en Wim Sonneveld háár liedjes.

De Amsterdamse adresjes van Annie M.G. Schmidt zijn niet op één hand te tellen. Gids en Annie-liefhebber Daan Bartels zocht de mooiste uit voor een literaire wandeling. 

Volledige route: van Centraal Station naar Vondelpark, ongeveer 7 km in 3 uur (incl. pauze)
Verkorte route: van Dam naar Vondelpark, ongeveer 4 km in 1,5 uur (geen pauze)

Foto: Nico Stam (met vriendelijke toestemming ANP voor gebruik portret Annie)


Exclusieve wandelingen

Heb je iets te vieren? Organiseer je een cultureel uitje voor je vereniging, vriendengroep of familie? Wil je op een andere manier de stad beleven en er ook nog iets van opsteken? Alle wandelingen kunnen 'op maat' gemaakt worden. Afstand of duur aanpassen? Extra lunch- of drinkpauze inlassen? Er is veel mogelijk! Datum en tijd worden in overleg vastgesteld. Meer info.


Openbare wandelingen

  • Zaterdag 29 september 2018 om 13.00 uur (volledige route)

Het bestellen van tickets kan onderaan deze pagina.


Naar de musical in het DeLaMar Theater

De musical over het leven van Annie M.G. Schmidt is te zien in het DeLaMar Theater. Uiteraard laat het maken van de wandeling zich prima combineren met het bezoeken van de voorstelling. 


Wat deelnemers zeggen over deze wandeling

"Al jaren fan van Annie M.G. Schmidt en nu eindelijk de wandeling gemaakt! Ik vond het een heerlijke ervaring. Dank voor de mooie verhalen onderweg."

"Pauze houden en een drankje doen op de plek waar Annie dat ook deed. Hoe leuk is dat!"


In de media

Thema's 

Amsterdams lied-wandeling
Van Johnny Jordaan tot Maarten van Roozendaal, van Robert Long tot Van Dik Hout. Een wandeling door Amsterdam met op elke straathoek een flard van een lied en een mooi verhaal.

Ramses Shaffy-wandeling
Ramses Shaffy gebruikte Amsterdam vaak als het decor in zijn liedjes. Tijdens de wandeling dwalen we langs zijn favoriete plekken.

Liesbeth List-wandeling
De dochter van de vuurtorenwachter van vlieland kwam naar Amsterdam en groeide aan de zijde van Ramses Shaffy uit tot La Grande Dame van het Nederlandse Chanson. Zij bezong Amsterdam zoals Jacques Brel het zag.

Shaffy & List-wandeling
'Voor eeuwig met elkaar vergroeide namen', zongen zij in het duet Samen. Daarom kunnen de afzonderlijke wandelingen rondom Ramses Shaffy en Liesbeth List ook gecombineerd worden.

Wim Sonneveld-wandeling
Hij zong niet allen over de Amsterdamse grachten, hij woonde ook aan die grachten. En wel op de mooiste plekken. 

Annie M.G. Schmidt-wandeling
In haar versjes en liedjes knipoogt Annie M.G. Schmidt meer dan eens naar de hoofdstad. Ze werkte er bij Het Parool en zag er haar musicals in première gaan.

Rob de Nijs-wandeling
Veel artiesten wonen en werken in Amsterdam, maar zij kunnen lang niet allemaal zeggen dat hun wieg er stond. Rob de Nijs kan dat wel. We wandelen van zijn ouderlijk huis naar café De Pieper.

Ciske de Rat-wandeling
Drie boeken geschreven door Piet Bakker, twee verfilmingen (1955 en 1984) en een musical. Het fictieve Amsterdamse straatschoffie heeft zijn sporen nagelaten in de stad. 

Aanbieding

Nieuwe Klassiekers € 15,00 € 12,50

Gastenboek

  • 26-06-2018 - Daan, dank je wel voor het meest perfecte en interessante...  lees meer
  • 16-06-2018 - Ha Daan
    Genoten vandaag van de Annie wandeling! Wat weet je...  lees meer
  • 27-05-2018 - Hallo Daan
    Nogmaals dank voor de prachtige Sonneveld wandeling. 27 mei...  lees meer
Plaats een bericht

Mijn Amsterdam

© 2017 - 2018 Wandelen met Daan | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel