Navigatie

Amsterdams lied-wandeling 
'Oh Amsterdam, zo zie ik je graag'

Amsterdam is de meest bezongen stad van het land. Er zijn liedjes bij die we allemaal kennen, zoals Aan de Amsterdamse grachten, Tulpen uit Amsterdam en Geef mij maar Amsterdam. Maar ook minder bekende pareltjes komen tijdens de Amsterdams lied-wandeling aan bod. Denk aan het lied Ik kan blijven kijken naar jou, Amsterdam, de titelsong van de televisieserie A'dam E.V.A. en aan Jenny Areans Amsterdams Parfum. Wandel mee door een stad, die klinkt als een lied.

Volledige route: van Centraal Station naar Rembrandtplein, ongeveer 7 km in 3 uur (incl. pauze)
Verkorte route: van Centraal Station naar Rembrandtplein, ongeveer 4 km in 1,5 uur (geen pauze)

Foto: Daan Bartels


Exclusieve wandelingen

Heb je iets te vieren? Organiseer je een cultureel uitje voor je vereniging, vriendengroep of familie? Wil je op een andere manier de stad beleven en er ook nog iets van opsteken? Alle wandelingen kunnen 'op maat' gemaakt worden. Afstand of duur aanpassen? Extra lunch- of drinkpauze inlassen? Er is veel mogelijk! Datum en tijd worden in overleg vastgesteld. Meer info.


Openbare wandelingen

  • Zaterdag 9 februari 0m 13.00 uur (volledige route)
  • Zaterdag 23 februari om 13.00 uur (volledige route)
  • Zondag 10 maart om 13.00 uur (volledige route)

Thema's 

Amsterdams lied-wandeling
Van Johnny Jordaan tot Maarten van Roozendaal, van Robert Long tot Van Dik Hout. Een wandeling door Amsterdam met op elke straathoek een flard van een lied en een mooi verhaal.

Ramses Shaffy-wandeling
Ramses Shaffy gebruikte Amsterdam vaak als het decor in zijn liedjes. Tijdens de wandeling dwalen we langs zijn favoriete plekken.

Liesbeth List-wandeling
De dochter van de vuurtorenwachter van vlieland kwam naar Amsterdam en groeide aan de zijde van Ramses Shaffy uit tot La Grande Dame van het Nederlandse Chanson. Zij bezong Amsterdam zoals Jacques Brel het zag.

Shaffy & List-wandeling
'Voor eeuwig met elkaar vergroeide namen', zongen zij in het duet Samen. Daarom kunnen de afzonderlijke wandelingen rondom Ramses Shaffy en Liesbeth List ook gecombineerd worden.

Wim Sonneveld-wandeling
Hij zong niet allen over de Amsterdamse grachten, hij woonde ook aan die grachten. En wel op de mooiste plekken. 

Annie M.G. Schmidt-wandeling
In haar versjes en liedjes knipoogt Annie M.G. Schmidt meer dan eens naar de hoofdstad. Ze werkte er bij Het Parool en zag er haar musicals in première gaan.

Rob de Nijs-wandeling
Veel artiesten wonen en werken in Amsterdam, maar zij kunnen lang niet allemaal zeggen dat hun wieg er stond. Rob de Nijs kan dat wel. We wandelen van zijn ouderlijk huis naar café De Pieper.

Ciske de Rat-wandeling
Drie boeken geschreven door Piet Bakker, twee verfilmingen (1955 en 1984) en een musical. Het fictieve Amsterdamse straatschoffie heeft zijn sporen nagelaten in de stad. 

Aanbieding

Nieuwe Klassiekers € 15,00 € 12,50

Gastenboek

  • 26-06-2018 - Daan, dank je wel voor het meest perfecte en interessante...  lees meer
  • 16-06-2018 - Ha Daan
    Genoten vandaag van de Annie wandeling! Wat weet je...  lees meer
  • 27-05-2018 - Hallo Daan
    Nogmaals dank voor de prachtige Sonneveld wandeling. 27 mei...  lees meer
Plaats een bericht

Mijn Amsterdam

© 2017 - 2018 Wandelen met Daan | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel