Navigatie

Liedjes van Daan

Als reactie op de vraag of ik ook zelf liedteksten en/of muziek schrijf, heb ik een poging gewaagd. En daarin op z'n minst een nieuwe liefhebberij gevonden. Nu zet ik van tijd tot tijd eigen teksten samen met Ton Snijders (componist/pianist voor o.a. Frank Boeijen, Liesbeth List) en Hubert-Jan Horrocks (componist/pianist voor o.a. Sjors van der Panne) op muziek.

In mei 2018 heeft zanger Sjors van der Panne in de studio van Ton Snijders enkele muzikale schetsen en demo's ingezongen. Hiernaast heb ik zelf -met mijn ongeschoolde stem- enkele muzikale schetsen opgenomen. Deze opnames worden alleen uitgewisseld indien iemand belangstelling heeft een lied uit te voeren. Alle beschikbare teksten zijn via de linkjes hieronder te lezen.

2018
Woorden
Het is geen sprookje
Gisteren bestaat niet meer
Altijd zo gegaan
De zanger is moe
Waarom wachten
Dit nooit meer
De wildebras
Nog altijd ben je hier
Foto in mijn hand
Achteraf
Welkom thuis
Zoals achter de heuvels
Ergens naartoe
Shaffy zingt - voor Joost

Foto: Monique Kooijmans

Thema's 

Amsterdams lied-wandeling
Van Johnny Jordaan tot Maarten van Roozendaal, van Robert Long tot Van Dik Hout. Een wandeling door Amsterdam met op elke straathoek een flard van een lied en een mooi verhaal.

Ramses Shaffy-wandeling
Ramses Shaffy gebruikte Amsterdam vaak als het decor in zijn liedjes. Tijdens de wandeling dwalen we langs zijn favoriete plekken.

Liesbeth List-wandeling
De dochter van de vuurtorenwachter van vlieland kwam naar Amsterdam en groeide aan de zijde van Ramses Shaffy uit tot La Grande Dame van het Nederlandse Chanson. Zij bezong Amsterdam zoals Jacques Brel het zag.

Shaffy & List-wandeling
'Voor eeuwig met elkaar vergroeide namen', zongen zij in het duet Samen. Daarom kunnen de afzonderlijke wandelingen rondom Ramses Shaffy en Liesbeth List ook gecombineerd worden.

Wim Sonneveld-wandeling
Hij zong niet allen over de Amsterdamse grachten, hij woonde ook aan die grachten. En wel op de mooiste plekken. 

Annie M.G. Schmidt-wandeling
In haar versjes en liedjes knipoogt Annie M.G. Schmidt meer dan eens naar de hoofdstad. Ze werkte er bij Het Parool en zag er haar musicals in première gaan.

Rob de Nijs-wandeling
Veel artiesten wonen en werken in Amsterdam, maar zij kunnen lang niet allemaal zeggen dat hun wieg er stond. Rob de Nijs kan dat wel. We wandelen van zijn ouderlijk huis naar café De Pieper.

Ciske de Rat-wandeling
Drie boeken geschreven door Piet Bakker, twee verfilmingen (1955 en 1984) en een musical. Het fictieve Amsterdamse straatschoffie heeft zijn sporen nagelaten in de stad. 

Aanbieding

Nieuwe Klassiekers € 15,00 € 12,50

Gastenboek

  • 26-06-2018 - Daan, dank je wel voor het meest perfecte en interessante...  lees meer
  • 16-06-2018 - Ha Daan
    Genoten vandaag van de Annie wandeling! Wat weet je...  lees meer
  • 27-05-2018 - Hallo Daan
    Nogmaals dank voor de prachtige Sonneveld wandeling. 27 mei...  lees meer
Plaats een bericht

Mijn Amsterdam

© 2017 - 2018 Wandelen met Daan | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel